Hoe Fortinet investeert in duurzame technologieën

De cyberbeveiligingsspecialist heeft zijn rapport over duurzame ontwikkeling gepubliceerd, dat een overzicht geeft van de vooruitgang van het bedrijf op milieugebied. Analyse.

post-image-3
Fortinet heeft zijn 2023 Sustainability Report onthuld, dat een overzicht geeft van de aanpak, inspanningen en voortgang van het bedrijf op het gebied van belangrijke duurzaamheidskwesties voor zijn werknemers, investeerders, leveranciers, partners en klanten.

Zoals beschreven in het rapport rust Fortinet's benadering van duurzaamheid op vier pijlers: het aanpakken van maatschappelijke cyberrisico's, bijdragen aan een divers aanbod van beveiligingstalent, respect tonen voor het milieu en bijdragen aan verantwoorde bedrijfspraktijken binnen de waardeketen. 

Door zich in 2023 aan te sluiten bij het Global Compact van de Verenigde Naties handelt het bedrijf in overeenstemming met de principes van het Global Compact op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden en anticorruptie. 
Fortinet is ook voor het tweede achtereenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) 2023 World en North America, waarmee het bedrijf zijn voortdurende duurzaamheidsinspanningen en inzet voor een duurzamere toekomst voor iedereen laat zien.

"Onze inzet voor duurzaamheid is essentieel om de maatschappelijke uitdagingen van vandaag aan te pakken en het succes en de veerkracht van ons bedrijf op de lange termijn te garanderen. Onze inspanningen voor een veiligere digitale wereld zijn essentieel voor het welzijn van onze economie en samenleving. We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt, zoals blijkt uit ons duurzaamheidsverslag. Tegelijkertijd erkennen we dat het bereiken van onze duurzaamheidsdoelen voortdurende verbetering vereist," aldus Ken Xie, oprichter en CEO van Fortinet.

Belangrijkste punten uit Fortinet's duurzaamheidsverslag 2023 

-Fortinet blijft investeren in groene energiebronnen om de voortgang naar nul netto broeikasgasemissies te waarborgen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld zijn nieuwe garageruimte in Sunnyvale uitgerust met zonnepanelen die zullen voorzien in de energiebehoefte van het hoofdkantoor van Fortinet en nabijgelegen bedrijfslocaties. 
In 2024 zal Fortinet zijn decarbonisatieplan ter goedkeuring voorleggen aan het Science-Based Targets Initiative (SBTi).

Verbetering van de energie-efficiëntie van producten: Fortinet blijft zich inzetten om de energie-efficiëntie van zijn FortiGate-producten te verbeteren. 
De 2023 modellen van de volgende generatie firewalls verbruiken gemiddeld 62% minder energie dan hun voorgangers.

-Duurzame verpakking: Fortinet onderzoekt voortdurend verpakkingen op basis van biologisch afbreekbare materialen en past deze toe. Het gebruikt dergelijke verpakkingen voor meer dan 60 van zijn producten. Tegen 2023 heeft Fortinet milieuvriendelijke verpakkingen ontwikkeld die naar schatting 455 ton CO2-uitstoot hebben bespaard.

Vooruitgang op weg naar het doel om in 2026 1 miljoen mensen op te leiden in beveiliging: Fortinet had op 31 december 2023 43% van het doel voor dit vijfjarenplan bereikt. Om bij te dragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingstalent, heeft Fortinet gratis toegang geboden tot verschillende opleidingsprogramma's, het bewustzijn van internetrisico's vergroot en studenten klaargestoomd door hen bewust te maken van online beveiligingsrisico's en hen te helpen de beveiligingsprofessionals van morgen te worden.

-Diversiteit, gelijkheid en inclusie: in 2023 richtte Fortinet zich op inclusie in zijn interne programma voor leiderschapsontwikkeling. Inmiddels hebben 340 leidinggevenden van Fortinet deze training afgerond.

-Samenwerken in de strijd tegen cybercriminaliteit: Fortinet gaat voortdurend nieuwe partnerschappen aan om cybercriminaliteit te bestrijden. In 2023 werd het lid van het Joint Cyber Defense Collaborative (JCDC). Fortinet heeft ook, via het INTERPOL Gateway-programma, bijgedragen aan de arrestatie van 15 cybercriminele bendes en het voorkomen van 40 miljoen dollar aan financiële verliezen.

-Ethische bedrijfspraktijken en naleving van de regelgeving: Tegen 2023 zullen alle Fortinet distributeurs en belangrijke leveranciers een training hebben gevolgd in bedrijfsethiek en naleving van de regelgeving om aan te tonen dat ze in lijn zijn met de bedrijfswaarden en principes van Fortinet.

-Informatiebeveiliging en privacy: Fortinet heeft zijn Trust Resource Centre opgezet om klanten een centrale locatie te bieden voor informatie en hulpmiddelen over certificeringen, naleving en cyberbeveiliging. Het vernieuwde ook zijn informatiebeveiligingscertificeringen en verkreeg nieuwe certificeringen voor producten en diensten die vallen onder de ISO 27001-, SOC 2- en HIPAA-normen.

Fortinet's Sustainability Report 2023 volgt daarmee de aanbevelingen van de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainability Accountability Standards Board (SASB), evenals de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

Aan de hand van speciale maatstaven schetst het rapport de voortgang van Fortinet op acht belangrijke gebieden: innovatie voor een veilig internet; informatiebeveiliging en privacy; milieueffecten van producten; milieubeheer en de gevolgen van klimaatverandering; diversiteit, gelijkheid en inclusie; tekort aan beveiligingstalent; bedrijfsethiek; en productbeheer.
 
 
Show More
Back to top button