Portugal, de oplossing voor de Belgische IT-talentencrisis

KWAN, een bedrijf gespecialiseerd in het uitbesteden van talent, biedt Belgische bedrijven een oplossing voor hun tekort aan gekwalificeerde technologieprofessionals door toegang te krijgen tot de Portugese markt. Dit gebeurt door het opzetten van teams van software-, QA-, data- en businessanalisten.

post-image-3
Net als andere Europese landen wordt België geconfronteerd met een aanwervingscrisis voor gekwalificeerde IT-professionals, gezien de verzadiging van de markt en de moeilijkheid om talent te behouden. 

Het Portugese bedrijf KWAN is zich bewust van dit probleem en biedt nu zijn outsourcing- en relocatiediensten voor technologieprofielen aan Belgische bedrijven aan. 

Het bedrijf is gespecialiseerd in het toewijzen van professionals aan grote technologieprojecten en internationaliseert de Portugese diensten en talenten om zijn klanten in andere landen te helpen hun business te stimuleren door bedrijven een grotere contractuele flexibiliteit te bieden. 
"Outsourcing is een troef omdat het een alternatief is voor bureaucratische vertragingen, installatiekosten en vaste contracten", zegt het bedrijf.

Naast de aanwezigheid in België heeft KWAN directe relaties met Brazilië en de PALOP-landen als het gaat om het inhuren van internationaal talent, wat de beschikbaarheid van middelen vergroot.
 
"Portugal is niet alleen een goede optie vanwege de uitstekende geografische ligging en de goede infrastructuur, maar ook vanwege de nabijheid van de tijdzone, de kwaliteit en de knowhow van de professionals, zowel op het gebied van technologie als op dat van talen, namelijk Engels en Frans, aangezien het deel uitmaakt van het MIT-netwerk, het Massachusetts Institute of Technology, en verschillende universiteiten heeft in de top 10 van de beste universiteiten ter wereld". 

De Portugese markt is ook een economisch voordelige optie als je de gemiddelde salarissen van professionals vergelijkt met die in andere Europese landen. 
Om al deze redenen is het land een keuze geworden voor start-ups en grote technologiebedrijven die hun technische teams willen opzetten in een nearshore omgeving.

"We zetten technologieteams op voor grootschalige kritieke projecten, vooral in België, waar we met onze partners vooral werken aan teams van software-, QA-, data- en businessanalisten. Het is vanuit Portugal dat we het Europese technologische weefsel versterken, waarbij we profiteren van het talent en de kwaliteit van de Portugese nearshore om het succes van onze partners te bevorderen," vat Duarte Fernandes, CEO van KWAN, samen.
 
 
Een aantal bedrijven heeft al vertrouwen in KWAN gesteld, waaronder Enhesa, dat andere organisaties helpt te voldoen aan eisen op het gebied van duurzaamheid en EHS (Environment, Health and Safety), en een ander bedrijf in de energie-infrastructuursector. Dit zijn twee bedrijven waarvoor KWAN 33 professionals heeft kunnen inzetten in de functies van Functioneel Analist, Business Analist en Data Analist, maar ook Software Engineer, DevOps, Product Owners en Data Scientists.
 
In 2023 boekte KWAN (330 consultants) een groei van 30%, voor een omzet van meer dan 13,5 miljoen euro.
Voor dit jaar voorspelt het bedrijf een omzet van 18 miljoen euro, en het is van plan om te blijven werven om zijn doel van 500 consultants in 2026 te bereiken, en zijn plannen om uit te breiden naar andere markten voort te zetten.
 
 
Show More
Back to top button