Fortinet wil 1 miljoen cyberbeveiligingsexperts opleiden

De specialist in cyberbeveiliging wil het tekort aan onlinebeveiligingsdeskundigen opvullen door deel te nemen aan het initiatief van de Europese Unie voor de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging. Het programma biedt opleidingsmogelijkheden over het hele continent.

post-image-3
Fortinet heeft zijn deelname aangekondigd aan het initiatief Cybersecurity Skills Academy van de Europese Commissie. 
Het bedrijf heeft toegezegd zijn cyberbeveiligingstraining en bewustzijnsprogramma de komende drie jaar gratis aan te bieden aan 75.000 mensen in Europa via het Fortinet Training Institute. 

Deze toezegging is bedoeld om het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden in de Europese Unie aan te pakken door in vijf jaar tijd wereldwijd een miljoen mensen op te leiden. 

"Fortinet zet zich in om cyberbeveiligingsopleidingen voor iedereen toegankelijk te maken om het wereldwijde tekort aan cyberbeveiligingstalent aan te pakken. Publiek-private partnerschappen zijn de sleutel tot dit doel en onze samenwerking met de Cybersecurity Skills Academy van de Europese Commissie weerspiegelt onze ambitie om in 2026 wereldwijd één miljoen mensen op te leiden in cyberbeveiliging. We zijn verheugd dat we de 27 landen van de Europese Unie meer opleidingsmogelijkheden op het gebied van cyberbeveiliging kunnen bieden", zegt Rob Rashotte, Vice President of Global Training & Global Field Enablement, Fortinet.

Cyberbeveiligingsprofessionals trainen om veerkracht op te bouwen

Met steeds geavanceerdere aanvalstechnieken worden manieren gevonden om de beveiligingsmechanismen die organisaties beschermen te omzeilen. Toch beschikken veel managers niet over de beveiligingsteams die ze nodig hebben om de netwerken van hun bedrijf effectief te beschermen.

"Zo'n 40% van de IT-besluitvormers in de EU is van mening dat het moeilijk is om gekwalificeerde professionals te werven en te behouden," klaagt Patrick Commers, Cybersecurity Evangelist bij Fortinet België.

De Cybersecurity Skills Academy, gelanceerd door de Europese Commissie in 2023, heeft als doel het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden in de EU aan te pakken door private en publieke instanties samen te brengen om cyberbeveiligingsvaardigheden te ontwikkelen en nieuwe professionals in het vakgebied op te leiden. 

Een one-stop shop om academische instellingen en bedrijven toegang te geven tot training, certificering en financieringsoplossingen. 

Fortinet's deelname aan het Cybersecurity Skills Academy-initiatief van de Europese Commissie maakt deel uit van een langdurige inzet om de wereldwijde kloof op het gebied van cyberbeveiligingsvaardigheden te dichten.

Het Fortinet Training Institute bedient IT- en beveiligingsprofessionals, studenten en trainers, minderheden en militaire veteranen via zijn Academic Partner en Education Outreach programma's. 
Al deze inspanningen moeten bijdragen aan het opleiden van 1 miljoen mensen wereldwijd tegen 2026.

 
 
Show More
Back to top button