Microsoft en Oracle breiden hun Database@Azure-samenwerking uit

De twee bedrijven hebben besloten hun samenwerking uit te breiden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar Database@Azure-diensten. De overeenkomst breidt de multi-cloud beschikbaarheid uit naar 15 regio's wereldwijd, waaronder Europa.

post-image-3
"De komst van Oracle Database@Azure naar Europa moet nieuwe klanten in staat stellen om voor het eerst lokaal gebruik te maken van Oracle databaseservices die draaien op OCI-hardware die wordt ingezet in Azure-datacenters", legt Erin Chapple, CVP Microsoft Azure Infrastructure Product and Design, uit. 

"We zijn enthousiast over de 500 wereldwijde bedrijven in de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, olie en gas, farmaceutica en andere industrieën die Oracle Database@Azure al gebruiken. De toegenomen vraag en opkomende gezamenlijke use cases voor OCI en Microsoft Azure laten zien hoe belangrijk multi-cloud implementaties zijn voor onze gezamenlijke klanten," zegt Karan Batta, senior vice president van Oracle Cloud Infrastructure.  

Concreet: "Bedrijven die meerdere leveranciers gebruiken, vinden het moeilijk om hun workloads naar de cloud te migreren", zegt Holger Mueller, vicepresident en hoofdanalist bij Constellation Research. 

"General managers moeten het beste aanbod kiezen en omgaan met de integratiekosten en -risico's die daarmee gepaard gaan. Het partnerschap tussen Microsoft en Oracle biedt een oplossing voor dit probleem door bedrijven in staat te stellen hun Oracle-diensten te leveren via de Azure-console. 

Door hun partnerschap uit te breiden naar andere locaties, bieden de twee bedrijven organisaties nu de mogelijkheid om hun bedrijfskritische workloads naar de cloud te verplaatsen.

Met Oracle Database@Azure draaiend op OCI in Azure datacenters, profiteren klanten van:

-Flexibele opties om de migratie van hun Oracle-databases naar de cloud te vereenvoudigen en te versnellen, inclusief compatibiliteit met bewezen migratietools zoals Oracle Zero-Downtime Migration.
 
Het hoogste niveau van Oracle databaseprestaties, -schaal en -beschikbaarheid, evenals functionaliteit en prijsgelijkheid met de OCI.
 
-De eenvoud, veiligheid en latentie van een uniforme bedrijfsomgeving (datacenter) binnen Azure.
 
Consistentie met on-premise implementaties van Oracle Database en Oracle Exadata om de noodzaak van herarchitectuur of re-engineering van oplossingen te verminderen.
 
De mogelijkheid om nieuwe cloud-native applicaties te bouwen met behulp van OCI en Azure technologieën, inclusief Azure's rijke set van ontwikkelings- en AI-diensten.
 
-Geünificeerde klantervaring en ondersteuning van Oracle en Microsoft
 
Vereenvoudigde aankoop via Azure Marketplace en de mogelijkheid om Oracle- en Microsoft-licenties, toezeggingen en kortingsprogramma's te benutten.
 
-De zekerheid van een uniforme service en architectuur die is getest en wordt ondersteund door twee van de meest vertrouwde namen in de cloud.
 
 
Show More
Back to top button