Hoe Agilytic kmo's helpt het beste uit hun gegevens te halen

Het Belgische bedrijf dat gespecialiseerd is in datawetenschap lanceert een nieuw aanbod om waarde toe te voegen aan datagedreven IT-projecten. Zo werkt het.

post-image-3
Data, analytics en AI genieten een ongekende populariteit. Ook Belgische kmo's volgen dit voorbeeld en gebruiken enorme hoeveelheden gegevens om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. 
Ze worden echter vaak geconfronteerd met verouderde IT-systemen en projecten die moeilijk op grote schaal te implementeren zijn. 

Daarom heeft scale-up Agilytic (een bedrijf van 30 experts met een jaaromzet van €3 miljoen) net een data engineering divisie geopend om kmo's te helpen meer waarde uit hun dataprojecten te halen.

Bewijs van concept 

Elk dataproject begint met een businessidee dat wordt gevalideerd door datawetenschappers als onderdeel van een Proof of Concept. Helaas verzanden veel projecten in deze testfase. Een van de redenen voor deze mislukkingen is dat datawetenschappers niet over de nodige vaardigheden beschikken om een prototype om te zetten in een project dat op grotere schaal kan worden toegepast.
Daarom wint het beroep van data engineer nu aan populariteit. "Data engineers hanteren een meer pragmatische benadering van dataprojecten. Ze kijken bijvoorbeeld hoe een platform (in de cloud of de eigen infrastructuur van de klant) effectief kan worden gebruikt om een project snel te ontwikkelen. Ze kijken ook hoe handmatige en repetitieve taken kunnen worden geautomatiseerd zodat datateams efficiënter kunnen werken.

Proof of Concept 

Een goed beheerd en schaalbaar dataplatform is essentieel voor het succes van elk datagedreven MKB-bedrijf. 
De nieuwe divisie van Agilytic heeft als doel bedrijven te helpen bij het implementeren van robuuste, kosteneffectieve en duurzame dataprojecten. Dit varieert van het opslaan van HR-gegevens voor AI-projecten, tot het automatiseren van documentverwerking, via dashboards en infrastructuur.

"Met de opkomst van AI vraagt de markt steeds meer om robuuste en betrouwbare dataoplossingen. Bij Agilytic willen we AI-projecten uit de zandbak halen en opschalen, terwijl we de kosten onder controle houden. Agilytic heeft momenteel ongeveer dertig medewerkers, waarvan de meesten datawetenschappers zijn. Tegen het einde van 2024 willen we een team van ongeveer tien data engineers hebben," vat Gautier Radermecker, Data Engineering Manager bij Agilytic, een bedrijf opgericht in 2015, samen.

 
 
Show More
Back to top button