Pharma Summit
 
  • Publié le 05-11-2018

Axis presenteert de nieuwste smart city-oplossingen tijdens de Smart City Expo 2018

Axis presenteert de nieuwste smart city-oplossingen tijdens de Smart City Expo 2018Brussel/Barcelona - Axis Communications zal tijdens de Smart City Expo, die plaatsvindt in Barcelona van 13 tot en met 15 november 2018, een aantal oplossingen presenteren voor veiligheid en mobiliteit in de stad. Omdat de voordelen van zogenaamde smart cities druk besproken worden door overheden, beveiligingsbedrijven en vele anderen, richt het evenement zich op gebieden die maximaal voordeel bieden aan inwoners en bestuurders met naadloos gekoppelde data en infrastructuur.Stefan Alfredsson, Global Solution Marketing Manager Safe Cities bij Axis: “De Smart City Expo is een hoogtepunt van onze activiteiten dit jaar, waarbij we ons concentreren op openbare veiligheid en mobiliteit, twee van de meest essentiële kenmerken van een slimme stad. We kunnen laten zien welke rol wij spelen bij het creëren van slimmere en veiligere steden en kennis opdoen over de uitdagingen waar we tegenaan lopen en hoe we daar oplossingen voor kunnen ontwikkelen.”

Meer veiligheid voor de burger en een verbeterde verkeersstroom zijn twee essentiële fundamenten van elke stedelijke omgeving. Dat is tevens de focus van de oplossingen die Axis presenteert op de Smart City Expo 2018, samen met praktijkvoorbeelden van technologische toepassingen.

 

Stefan Alfredsson - Axis

Publiek-private initiatieven voor het verbeteren van de veiligheid

Samen met haar partners kan Axis elke stad, groot of klein, helpen zich te ontplooien met uniforme veiligheid, gekoppelde data en inlichtingen. Atlanta (Georgia, VS) is hier een voorbeeld van: het politiekorps van Atlanta heeft Operation Shield gelanceerd, een video-integratieproject dat videobeelden verzamelt van particuliere en openbare entiteiten in één commandocentrum.

Een ander voorbeeld is de Amerikaanse stad New Orleans (Louisiana), waar smart sharing en gegevensintegratie – van camera's, kentekenlezers en de 911-meldkamer – de politie helpen criminaliteit efficiënter te voorkomen, op te sporen en te onderzoeken.

Christian Chenard-Lemire, teamleider voor Intelligent Transport Systems bij Genetec Inc., legt uit hoe Genetic Security Center hierbij helpt: “Om burgers de voordelen te laten zien van een ‘slimme stad’, moet het ook een ‘veilige stad’ zijn. Voor stedelijke omgevingen zijn veiligheid en de stroom van mensen en goederen altijd kritieke factoren geweest, waardoor er constant behoefte is aan nieuwe, innovatieve technologieën. Dankzij de open architectuur en het uniforme veiligheidsplatform in het Genetec Security Center, helpt onze samenwerking met Axis ons om steden te helpen naar een veiligere en slimmere toekomst.”

 

Steden in beweging houden door video-gebaseerd verkeersmanagement

De verkeerssituatie in een stad is direct van invloed op de perceptie van de levenskwaliteit en elke verbetering hiervan heeft een positieve impact op de economische situatie en de reputatie van de stad. Axis en haar partners bieden video-gebaseerde verkeersmanagementoplossingen waarmee autoriteiten de verkeersstromen in realtime kunnen optimaliseren en bruikbare input krijgen voor verbeteringen op de lange termijn. Slimme verkeerscamera’s kunnen ongevallen of overtredingen automatisch detecteren en op grote schaal  waardevolle verkeersgegevens verzamelen. Door gebruik te maken van dergelijke oplossingen profiteren steden van veiligere wegen, verbeterde mobiliteit en meer tevreden weggebruikers.

 

Meer oplossingen van Axis en haar partners op de Smart City Expo

Axis-technologie en de mogelijkheden die worden gecreëerd met Axis-partners  Genetec (Unified Security Platform), DeDrone (drone-detectie), Herta (gezichtsherkenning), ViNotion (crowdmanagement en stedelijke planning), Libelium (draadloze sensornetwerken) en Sorama (lokalisatie en classificatie van akoestische bronnen), worden gepresenteerd tijdens het Smart City Expo World Congress 2018.  De twee belangrijkste leden van de Axis-groep, Citilog (video-based verkeersmanagement) en 2N (meest betrouwbare IP-intercom), zijn eveneens aanwezig op het evenement. 

By registering to this newsletter, I am allowing the publishers the right to use my information for networking purposes, to receive further information leading up to events, to receive post events information from the events actors & speakers, for follow-up emails and for my picture to be taken during the events..