Easy-m neemt Mac Line over

Met een nationale dekking van 18 vestigingen en een B2B-afdeling, wordt Easy-m de grootste Belgische retailer, zowel qua aantal vestigingen als qua omzet.

post-image-3

Hiervoor heeft easy-m 8 vestigingen van Mac Line overgenomen, waarvan 7 Apple-verkooppunten in Brussel, Louvain-La-Neuve, Namen, Bergen en Nijvel, en ook een Brusselse vestiging gespecialiseerd in bedrijven en onderwijs. 

Tegelijkertijd heeft easy-m het Apple-verkooppunt overgenomen dat zich bevindt op de Louisalaan in Brussel en vandaag wordt uitgebaat onder de naam ICLG.

Concreet neemt easy-m alle aandelen over van de eigenaars van Mac Line en van de Belgische zaak eBizcuss omwille van een faillissement.

Annick Maes, zaakvoerder van easy-m: “In 2011 was Mac Line een van de Gazellen van Trends/ Tendances. Ze hebben gewoon de pech gehad dat ze zijn meegesleurd in het faillissement van hun moederbedrijf eBizcuss. We nemen de winkels over om samen het grootste Belgisch netwerk te vormen van Apple-retailers, zowel voor bedrijven als voor particulieren en het onderwijs.” Twee van de zaakvoerders, Bruno Kesteloot en Yves Singulé, blijven in het bedrijf, terwijl Christophe Dalla Valla zich, zo zegt men ons, terugtrekt om familiale redenen. Er werd nog niet beslist of het merk Mac Line al dan niet bewaard zal blijven.

De verwachte omzet voor dit fiscale jaar is 80 miljoen euro met een personeel van ongeveer 165 werknemers. Easy-m rekent op deze nieuwe ontplooiing om zich te positioneren als de “onmisbare IT-partner voor bedrijven”.

Annick Maes zegt met deze overname drie objectieven na te streven: de groei van de omzet en het marktaandeel, de nationale dekking, meer bepaald door de openstelling naar de Franse markt, en tenslotte de uitbreiding van het aanbod. Dit zou bij het aanbod gevoegd moeten worden: “een volledig assortiment producten van Easy-m, van bureaumeubels tot kleine kantoorartikelen over randtoestellen, en dit in het hele land.”

Toen Annick Maes werd gevraagd naar het risico dat de komst van de eerste Apple-shop in België betekent, verklaarde ze dat “zakendoen altijd risico’s inhoudt. Maar we zien dit als een uitdaging en niet als een risicovolle onderneming…. Ik stort me in dit avontuur om sterker te staan ten opzichte van de andere grote retailers en het grote Apple. We kunnen dit doen door te groeien.” Annick Maes rekent meer bepaald op haar gepersonaliseerde diensten, haar eigen hersteldienst en haar winkels met de “look & feel” van Apple.

Show More
Back to top button