Eric van Wymeersch neemt de leiding van de afdeling die belast is met de distributiekanalen van Xerox België-Luxemburg

Xerox België-Luxemburg heeft de benoeming bekendgemaakt van Eric van Wymeersch in de functie van general manager van de afdeling ECG (European Channel Group) voor België en Luxemburg. Hij vervangt Christian Kessen die benoemd is tot Sales Operational Excellence Director van de afdeling ECG voor Europa.

post-image-3

De afdeling ECG is volledig autonoom ten opzichte van het Belgisch-Luxemburgse filiaal van Xerox. Hierdoor zal Eric rechtstreeks rapporteren aan Patrick Murris, een van de directeurs van ECG voor Europa. Door zijn onafhankelijkheid heeft de afdeling ECG alle vrijheid om de strategie te ontplooien die het best is aangepast aan de behoeften van de verschillende nationale markten en het supportniveau aan te bieden dat de partners verwachten.
 
Een van de prioriteiten van Eric wordt de uitbreiding en stoffering van het partnernetwerk dat de producten van Xerox commercialiseert bij de Belgische en Luxemburgse kmo`s. Ter informatie, de afdeling ECG werkt samen met twee types partners: concessiehouders die de uitrusting van de onderneming in exclusiviteit aanbieden, en Xerox Authorized Resellers die als erkende herverkopers producten van Xerox met toegevoegde waarde verkopen.
 
Eric zal ook aandacht besteden aan de ontwikkeling van de verschillende partners van wie een groot aantal zijn inkomsten verdubbeld heeft in de voorbije vijf jaar. Het nieuwe aanbod Xerox Partner Print Services zal daar zeker toe bijdragen. Door deze diensten en de bijbehorende tools aan te bieden, kunnen de partners de kmo`s helpen om de totale kosten van hun bestaande afdrukomgeving te evalueren, hun afdruknetwerken te optimaliseren voor maximale prestaties en hun afdrukinfrastructuur te beheren – en dat voor alle aanwezige merken en types uitrusting. Dat is zuivere winst voor de klanten die uiteindelijk profiteren van lagere afdruk- en kopieerkosten, terwijl ze tegelijk minder informaticasupport nodig hebben. Ook de recente evolutie van het SMART Centre heeft tot de ontwikkeling van de partners bijgedragen. Dit extranet biedt hen namelijk productdocumentatie, verkoopsargumenten, standaardoffertes, vergelijkende studies met producten van concurrerende merken, enz.
 
Eric trad in 1988 bij Xerox in dienst als Production Sales Executive. Nadien bekleedde hij diverse functies zowel in de verkoop als in de marketing, eerst in België en later in verschillende andere landen (Turkije, Duitsland, Denemarken, …). Vóór zijn benoeming tot general manager van de afdeling ECG (European Channel Group) voor België en Luxemburg leidde hij de afdeling Graphic Communications voor België, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

Show More
Back to top button