Panasonic presenteert nieuwe cameratechnologie tijdens IBC 2012

Panasonic heeft aangekondigd dat de geïntegreerde HD-camera’s AW-HE60S, AW-HE60H en AW-HE2 in december worden gelanceerd. Ook de AK-HC3800 studio EFP(reportage)-camera en exclusieve studiosysteemmogelijkheden voor dit model komen deze december op de markt. De lancering van de AG-HPX600 met LiveU LU40-ondersteuning staat gepland voor eind september. Panasonic presenteert deze apparaten tijdens de European International Broadcasting Convention, IBC2012, die van 7 tot 11 september plaatsvindt in de RAI Amsterdam.

post-image-3

De AW-HE60S en AW-HE60H zijn de eerste camera’s die de mogelijkheid tot IP-beeldmonitoring bieden. Deze nieuwe IP outputfunctie maakt het mogelijk IP-beelden te verzenden naar 14 terminals per camera. Beide modellen zijn uitgerust met een 1/3 Full-HD MOS-sensor en een 18x optische zoomlens. De camera’s kunnen meerdere HD/SD-format signalen uitsturen. Ze bevatten tevens de Dynamic Range Stretch (DRS)-functie om de saturatie bij hoge belichting en zwarte vlakken in een donkere omgeving te minimaliseren, en de hybride Digital Noise Reduction (Hybrid DNR)-functie om nabeelden, zelfs bij slechte verlichting, te onderdrukken. Beide camera’s zijn ook voorzien van een infrarood “Night mode” die het mogelijk maakt ’s nachts of in het donker te filmen. De AW-HE60S en AW-HE60H kunnen ongeveer 175 graden draaien en tussen de 90 en -30 graden kantelen dankzij hun geïntegreerde mechanismen. Bovendien kunnen tot maximaal honderd AW-HE60S en AWHE60H- camera’s op afstand in seriële mode worden bediend met het speciaal ontworpen bedieningspaneel AW-RP50. De AW-HE60S en AW-HE60H zullen in december van dit jaar verkrijgbaar zijn tegen een adviesprijs van respectievelijk € 4.620 en € 3.360 (exclusief BTW).

AW-HE2

De AW-HE2 is een voordelig, geïntegreerd HD-model dat beschikt over een 1/2.33, 14-megapixel MOS-sensor en ultrahoge resolutietechnologie om ongeveer 2x “iA zoom” (intelligent Autozoom) te bereiken. De functies voor het bijsnijden van beelden maken gebruik van elektronische schuif-, kantelen zoombediening. De camera kan op afstand bediend worden vanaf het bedieningspaneel AWRP50. Bovendien beschikt ze een HDMI-terminal, kan ze HD-SD format signalen uitsturen en tot Full- HD output (1080p) ondersteunen. De AW-HE2 zal in december verkrijgbaar zijn en heeft een adviesprijs van € 900 (exclusief BTW).

AK-HC3800 studio EFP(reportage)-camera

De AK-HC3800 studio EFP-camera biedt zowel op het gebied van gebruik als beheersbaarheid een uitstekende kosteneffectiviteit. De camera staat garant voor kwalitatieve beelden met een type 2/3 2.2- megapixel IT 3CCD en een nieuw ontwikkelde 38 bit DSP met 16 bit A/D-converter. Het omvat verschillende functies voor het aanpassen van de beeldkwaliteit, zoals Chromatic Aberration Compensation (CAC), bestandsinstellingen voor verschillende scènes en de Dynamic Range Stretch.
Met behulp van de Camera Control Unit (CCU) AK-HCU200 en in combinatie met het Remote Operational Panel (ROP) AK-HRP200G, kan tegen lage kosten een volwaardig optisch cameracontrolesysteem geconfigureerd worden. Een IP-verbinding via LAN-kabel wordt ondersteund.
Daarnaast zal er een kleine en lichtgewicht 17.8 cm (7 inches) LCD Viewfinder, de AK-HVF70G, verkrijgbaar zijn. Dit eenvoudige en compacte systeem ondersteunt kwalitatieve studio- en EFPbeeldopnames.
De AK-HC3800, AK-HCU200, AK-HRP200G en AK-HVF70G zijn tevens in december verkrijgbaar en hebben een adviesprijs van € 60.000 (exclusief BTW) voor het totaal.

LiveU voor AG-HPX600

Na de eerste aankondiging van hun samenwerking tijdens IBC 2011 zullen Panasonic Professional Camera Solutions en LiveU, pionier op het gebied van draagbare ‘video-over-cellular’-oplossingen, hun samenwerking intensiveren. Beide bedrijven presenteren de AG-HPX600 camcorder, één van de nieuwste modellen van Panasonic, die geschikt is voor de LU40 van LiveU. Dankzij het video uplinkapparaat LU40 biedt de cameracombinatie mogelijkheden voor live video uplinks over mobiele netwerken.
De LU40 wordt gekoppeld via de interface van de camera, wat de cameraman/vrouw een real-time indicatie biedt van de transmissiestatus van LiveU en de kwaliteit van de videotransmissie. Dit maakt de oplossing zeer geschikt voor cameramensen die op hun eentje op locatie werken. LiveU voor de AG-HPX600 wordt eind september gelanceerd en heeft een adviesprijs van € 13.800 (exclusief BTW).

Show More
Back to top button