• Publié le 08-04-2019

Te veel bedrijven gebruiken verouderde IT-systemen

Te veel bedrijven gebruiken verouderde IT-systemenUit een enquête van Trend Micro blijkt dat 65% van de bedrijven uit de industriële sector beroep doet op verouderde technologieën. De IoT toestellen worden met de vinger gewezen!Heel wat bedrijven uit de industriële sector zouden een risico lopen door het gebruik van netwerken die beheerd worden door verouderde besturingssystemen, zo blijkt uit een enquête de recent uitgevoerd werd door cyberbeveiligingsspecialist Trend Micro. Dat legt hiermee de beveiligingsdimensie bloot van een nieuw tijdperk voor de productie, waarbij het Internet of Things en de noodzaak om online te zijn twee assen zijn.

De risico`s slaan zowel op intellectueel eigendom als op het productieproces. Operationele netwerken die voorheen geïsoleerd waren, zijn nu verbonden door een IT-infrastructuur. Dit brengt onveilige gepatenteerde protocollen aan het licht, zoals technologische oplossingen uit het verleden die onvoldoende worden bijgewerkt.

Alhoewel de bedrijven grote financiële middelen investeren in de configuratie van operationele technologieën met IT-netwerken, voegen zij er nieuwe technologieën aan toe die gevoelig blijven voor problemen die al dateren van meer dan een decennium terug, zoals bijvoorbeeld Conficker.

"De industrie 4.0 opent ongeziene opportuniteiten om de productiviteit en efficiency te verbeteren. Maar verandert ook de omvang van de mogelijke risico`s", aldus Steven Heyde, Regional Director Benelux van Trend Micro.

Om controle te behouden over de dreigingen die op de Industrie 4.0 wegen, raadt Trend Micro producenten aan om terug te keren naar de fundamenten van de cybersecurity: zoals bijvoorbeeld de toegang van gebruikers te beperken en het weergeven van mappen onmogelijk te maken. 

By registering to this newsletter, I am allowing the publishers the right to use my information for networking purposes, to receive further information leading up to events, to receive post events information from the events actors & speakers, for follow-up emails and for my picture to be taken during the events..