Pharma Summit
 
  • Publié le 11-03-2019

Econocom en Taktik: een IT-samenwerking om de gezondheidsindustrie te transformeren

Econocom en Taktik: een IT-samenwerking om de gezondheidsindustrie te transformerenDe twee IT-bedrijven slaan de handen ineen om de Europese gezondheidsmarkt te transformeren met nieuwe end-to-end oplossingen.Informaticabedrijven Econocom en Taktik hebben beslist om samen te werken en zo de digitalisering van de gezondheidssector in Europa te versnellen.

Concreet zal Econocom zijn expertise in hardware, services en financiering inbrengen. Terwijl het bedrijf Taktik haar zal begeleiden bij het ontwikkelen van de `healthcare` activiteiten van de groep, via zijn unieke softwareplatformen en zijn technologische expertise.

In 2018 heeft Econocom een 39 operatiezalen van de nieuwe hospitaalsite Chirec in België gedigitaliseerd, met de bedoeling het hospitaal van de toekomst te bouwen, dat volledig uitgedacht is rond het traject van de patiënt.

In 2020 zou de connected health markt moeten blijven groeien, om 200 miljard dollar te bereiken. Gartner voorziet dat de nieuwe generatie van de gezondheidsindustrie gebruik zal maken van digitale technologie bij alle elementen van de waardeketen: van het patiëntentraject tot klinische en administratieve workflows, via de functionering en het beheer van de installaties.

Een dergelijke transformatie vereist belangrijke investeringen van de spelers uit de sector. 

By registering to this newsletter, I am allowing the publishers the right to use my information for networking purposes, to receive further information leading up to events, to receive post events information from the events actors & speakers, for follow-up emails and for my picture to be taken during the events..