• Publié le 11-04-2018

2,5 miljard records gestolen in 2017

2,5 miljard records gestolen in 2017Meer dan 2,5 miljard records werden in het voorbije jaar gestolen of gecompromitteerd, zo blijkt uit de "Breach Level Index" van Gemalto. Slecht beveiligde databases in de Cloud en interne dreigingen zijn de beveiligingsrisico`s die het meest voorkomen bij de bedrijven.De specialist in digitale beveiliging stelt de resultaten voor van zijn nieuwste "Breach Level Index" onderzoek. Daaruit blijkt dat wereldwijd 2,6 miljard records gestolen, verloren of blootgesteld werden in 2017, een stijging met 88% tegenover 2016!

Terwijl het aantal incidenten rond datalekken met 11% gedaald is, is 2017 het eerste jaar waarin het aantal databestanden die bij de publiek onthulde lekken gecompromitteerd werden, de 2 miljard overschreed. De laatste vijftien jaren zijn er bijna 10 miljard records verloren gegaan, gestolen of blootgesteld, wat overeenkomt met een gemiddelde van 5 miljoen records per dag.

Van de 1.765 incidenten van data-inbreuken in 2017 is identiteitsdiefstal het meest verbreid: het vertegenwoordigt bijna 69% van alle gegevensinbreuken. Kwaadwillige derden vertegenwoordigden het voorbije jaar de grootste bedreiging voor de cyberbeveiliging (72%).

De bedrijven in de sectoren gezondheid, financiële diensten en retail waren de favoriete doelwitten van inbreuken in het voorbije jaar. De overheid en de onderwijsinstellingen werden in 2017 evenmin gespaard en vertegenwoordigen bijna 22% van de inbreuken. 

By registering to this newsletter, I am allowing the publishers the right to use my information for networking purposes, to receive further information leading up to events, to receive post events information from the events actors & speakers, for follow-up emails and for my picture to be taken during the events..