Social Media Summit
 
  • Publié le 11-03-2009

LG Electronics mikt op 3de plaats

LG Electronics mikt op 3de plaatsEen volledig vernieuwd assortiment, aandacht voor een breed publiek en de derde plaats op internationaal niveau in het vizier� LG is duidelijk niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Dat geldt ook voor België, waar het kanaal van de resellers nog zal worden uitgebreid. Reden genoeg voor ons om bij de verantwoordelijke marketing voor de Benelux op bezoek te gaan.Patrick Bakker, die onlangs de nieuwe assortimenten van LG Electronics aan het Belgische kanaal kwam voorstellen, is tevreden over de manier waarop de op één na grootste Koreaanse constructeur in de IT-wereld (na Samsung, uiteraard) evolueert. “Het was onze bedoeling om tegen het jaar 2010 tot de top drie door te stoten”, aldus de marketing director voor de Benelux. “Intussen hebben we die positie al bereikt op de markt van de LCD televisietoestellen en de GSM-toestellen.”

Think Globally…

Eén van de redenen van die groei is volgens de manager de komst van een nieuwe COO (Chief Operational Officer) in september 2008, die het heft stevig in handen heeft genomen en daarbij een bekend, om niet te zeggen, afgezaagd motto in de praktijk brengt: “Think Globally, Act Locally”. In het geval van LG Benelux betekent dat onder meer dat men niet alleen in Nederland, maar ook in Mechelen over een kantoor beschikt. Misschien een voorbeeld voor andere ondernemingen met een Benelux-structuur? Nog belangrijker is het feit dat de nieuwe COO in Londen een European Design Center liet oprichten, waar alle modellen voor de Europese markt worden ontworpen. En aangezien marketingverantwoordelijken verzot zijn op formules, werd ook meteen een nieuw credo bedacht: “Stylish Design, Smart Technology in Perfect Harmony”. Een hele mondvol…

Aanwezigheid kanaal versterken

Op het vlak van de distributie wil Patrick Bakker in de eerste plaats zijn pc-assortiment uitbreiden. Voorlopig bestaat het aanbod alleen uit lcd-schermen (waaronder een ruim assortiment 22”-modellen). Op de notebooks is het nog even wachten. Die worden intussen al in onze buurlanden op de markt gebracht, maar voor de Benelux bestaan er nog geen concrete plannen. Een gelijkaardig verhaal konden we eerder noteren bij Samsung, dat vorig jaar uiteindelijk dan toch zijn notebooks op de Belgische markt introduceerde. In afwachting van de komst van de pc’s zullen de schermen van LG in alle types verkooppunten worden aangeboden, aldus Patrick Bakker. Ook in de retail en de B2B-kanalen.

Ook voor de televisieschermen wil men breder gaan - en dan meer bepaald via zelfstandige resellers en aankoopgroepen. Op het vlak van de GSM’s verandert er niets. Vrij logisch, want LG is al behoorlijk vertegenwoordigd in de verschillende kanalen die ertoe doen.

Zoals gebruikelijk kort na de CeBIT wordt een groot deel van de catalogus vervangen. Dat geldt niet zozeer voor de dvd-spelers, maar wel voor de televisietoestellen, de schermen en de home cinemasystemen, dvd of Blu-Ray.

Op de lcd-televisietoestellen wordt de intelligente sensor die de helderheid van het beeld aan de omgevingsverlichting aanpast (vanaf de nieuwe LH4-reeks), veralgemeend. Daarnaast wordt Full HD een standaard en worden steeds minder modellen met een frequentie van 100 en 200 Hz aangeboden. Toch wil LG graag zijn ‘vaste’ publiek behouden: het publiek van klanten die meer in een goede prijs/kwaliteitsverhouding dan in technologie zijn geïnteresseerd. Dat is de reden waarom u in de catalogus nog altijd betaalbare apparaten vindt die ‘slechts’ HD Ready zijn en die met 50 Hz werken – ook in de grotere formaten. LG vestigt de aandacht in dit verband meestal op de vele aansluitingsmogelijkheden van zijn televisietoestellen (zelfs bij de goedkopere modellen). Nieuw is ook het feit dat de plasmaschermen voortaan uitgerust zijn met de eerder al vermelde sensoren, die niet alleen de helderheid van de beelden aanpassen, maar daarmee ook nog eens het elektriciteitsverbruik drukken. Op een 52”-model kan dat verbruik bijvoorbeeld in enkele seconden tijd van meer dan 400 Watt tot bijna 240 Watt zakken. De nieuwkomers luisteren hier naar de namen PS8 en PQ/S3 voor het Full HD-aanbod en PQ6 voor het HD Ready-assortiment.

Ook uit het Home Cinema Blu-Ray-kamp valt heel wat nieuws te melden, met gevarieerde systemen (van 2.1 tot 5.1) en met een MR Mark Levinson-geluidskwaliteit waarmee men volop van het geluid van een actiefilm kan genieten zonder dat daarbij de volumeknop helemaal moet worden open gedraaid. Wat wel handig is als u in een flatgebouw woont en u er een ander bio- of werkritme op nahoudt dan de buren. Het aanbod wordt ook uitgebreid met twee Blu-Ray lezers, waarvan er één met een harddisk opnamefunctie is uitgerust. Alleen het assortiment dvd-lezers evolueert momenteel niet. Ongetwijfeld in afwachting van duidelijke cijfers over de opmars van de Blu-Ray technologie op de consumentenmarkt. 

By registering to this newsletter, I am allowing the publishers the right to use my information for networking purposes, to receive further information leading up to events, to receive post events information from the events actors & speakers, for follow-up emails and for my picture to be taken during the events..