• Publié le 10-05-2015

Maatwerk: De juiste printer voor elke eindgebruiker

Maatwerk: De juiste printer voor elke eindgebruikerDat het persoonlijke printgedrag van de consument een belangrijke rol speelt bij de keuze van een printsysteem is algemeen geweten. Over de manieren waarop hieraan kan worden tegemoetgekomen, bestaat iets meer verwarring. HP probeert te voldoen aan de wensen van alle gebruikers, van Enterprise-schaal tot thuisgebruik. Binnen die laatste categorie zijn er immers ook nogal wat verschillende types gebruikers. Door hun het juiste toestel aan te bieden, kunnen consumenten nogal wat moeite en kosten bespaard worden.Vincent Claus, Country Category Manager Printing at Hewlett-Packard

Veel consumenten zien de keuze tussen inkt en laser als de enige belangrijke. Maar zelfs als er gekozen wordt voor inkttechnologie – die voor veel thuisgebruikers nog steeds de interessantste is – bestaat er een belangrijk onderscheid. HP biedt namelijk drie types inktprinttechnologieën aan, elk met een ander type gebruiker voor ogen: HP Page Wide Technology, IPH (Integrated Print Head) en IIC (Individual Ink Cartridge). Met name IPH en IIC kunnen voor thuisgebruikers een belangrijk verschil maken. Om klanten optimaal te kunnen bedienen en informeren is het essentieel dat ook alle kanaalpartners dit onderscheid goed begrijpen.

Bij IPH-toestellen is de printkop ingebouwd in de cartridge; een vaste printkop hebben deze printers dus niet. Dat betekent dat bij iedere vervanging van de cartridge ook de printkop wordt vervangen. Daarnaast heeft een IPH-toestel slechts twee cartridges nodig: één met zwarte inkt en een 3-in-1 cartridge. Daardoor kan het blijven printen, zelfs al een van de cartridges leeg is. Bij het onderhoud van deze printers zijn bijgevolg ook minder interventies nodig en is de totale vervangkost van de inkt lager. De recentste toestellen in deze categorie zijn terug te vinden binnen het HP ENVY en HP Deskjet portfolio.

Aangezien de printkop in de IPH-cartridge geïntegreerd is en niet in de printer zelf, ligt de aankoopprijs van IPH-toestellen gewoonlijk lager dan die van IIC-toestellen, die wel voorzien zijn van een vaste printkop. ICC printers halen hogere printsnelheden en gebruiken vier verschillende cartridges – één per kleur.

Allemaal goed en wel, maar waarom juist dit onderscheid?

HP kiest er bewust voor om dit onderscheid aan te bieden om op deze manier tegemoet te komen aan de verschillende types thuisgebruikers. Waar IPH-toestellen gericht zijn op thuisgebruikers die gemiddeld 70 pagina’s per maand printen, zijn IIC-printers bedoeld voor gebruikers met een hoger maandelijks printvolume.

Het is zo dat door regelmatig te printen de printkop goed onderhouden wordt. Bij minder frequent gebruik is dat minder het geval, wat kan resulteren in kwaliteitsverlies, meer ingrepen en een hogere inktkost. Aangezien de printkop bij IPH-printers automatisch vervangen wordt bij elke nieuwe cartridge, zijn ook minder fanatieke gebruikers zeker van een constante printkwaliteit, die niet hoeft onder te doen voor de fotokwaliteit die IIC- toestellen bieden. Gebruikers die meer dan 70 pagina’s per maand printen, zullen gebaat zijn bij een IIC-toestel, dat in dit geval een lagere prijs per geprinte pagina biedt.

Hewlett Packard biedt een grote variatie van toestellen met beide technologieën aan en stelt zo zijn partners in staat om hun klanten een flexibele oplossing te bieden die voldoet aan hun behoeftes. Door te blijven investeren in gespecialiseerde oplossingen en de eindgebruiker centraal te stellen, proberen we nu reeds te antwoorden op de behoeftes van morgen. 

 

Meer weten over HP-printers? Neem een kijkje op de website: http://www8.hp.com/be/nl/products/gateway/printers/ 

By registering to this newsletter, I am allowing the publishers the right to use my information for networking purposes, to receive further information leading up to events, to receive post events information from the events actors & speakers, for follow-up emails and for my picture to be taken during the events..