null
 
  • Publié le 05-05-2020

Kappa Data introduceert ProxiPass: social distancing & proximity tracing tool voor bedrijven

Kappa Data introduceert ProxiPass: social distancing & proximity tracing tool voor bedrijven4 mei is eindelijk de dag waarop vele bedrijven opnieuw mogen openen, tenminste als ze aan de nodige veiligheidsvoorwaarden kunnen voldoen die onze overheid oplegt. De belangrijkste voorwaarde hierbij is het bewaken van de 'social distance' tussen mensen, die minstens 1,5 meter moet bedragen. Vele bedrijven worden dan ook geconfronteerd met de nodige moeilijkheden om dit te kunnen garanderen.Nieuw
Net daarom brengt Kappa Data vandaag de ProxiPass, powered by Kappa Data op de markt: een oplossing die de ‘social distance’ tussen mensen bewaakt en in kaart brengt.

Hoe werkt het?
Onze oplossing is gebaseerd op de Option CloudGate, een multi-inzetbare IoT gateway die al langer in het Kappa Data portfolio zit. Voor deze toepassing voorzien we de CloudGate enerzijds van een LoRaWan-interface en anderzijds van een 4G-kaart.

Elke aanwezige persoon krijgt in de proximity tracing-tool een persoonlijke badge die hij/zij continu aan heeft en die 2 functies bevat: Ten eerste omvat de persoonlijke badge een ‘buzzer’ die lawaai maakt als mensen te dicht bij elkaar komen. Deze detectie gebeurt op basis van Bluetooth, waarbij de tijd en de afstand instelbaar zijn.

De tweede functie van de ProxiPass tool loopt via LoRaWan, die de informatie doorgeeft aan de secure gateway en die op zijn beurt in verbinding staat met een centraal platform waar alle data verzameld en geanalyseerd wordt.

Samenwerking

Hiervoor is Kappa Data een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met platformbouwer WMW. Op het proximity tracing-platform kan de beheerder alle verzamelde informatie bekijken en krijgt hij een overzicht van de mogelijke inbreuken tegen de veiligheidsregels. In geval één van de medewerkers besmet blijkt te zijn met een infectieziekte zoals covid-19, kan er snel een overzicht gemaakt worden van de personen die met deze besmette medewerker (veelvuldig en gedurende langere tijd) in contact geweest zijn.

De Kappa Data ProxiPass oplossing is, in tegenstelling tot andere oplossingen, eenvoudig te installeren en kan heel snel in gebruik genomen worden. Voor meer informatie verwijzen we u
rngraag door naar https://proxipass.eu/ of neem contact met ons op via mail of telefoon (contactgegevens zie verder).

Over Kappa Data – Value Added distributor in Network & Security Solutions
Kappa Data (www.kappadata.eu) is een Value Added Distributeur en biedt een compleet portfolio van IoT, netwerk- en beveiligingsoplossingen voor Enterprise- en SMB-omgevingen. Via zijn resellers biedt Kappa Data eindklanten oplossingen voor connectiviteit, monitoring, beheer en gegevensbescherming.

De keuze voor Kappa Data is een keuze voor uitstekende klantenondersteuning, grondige technische kennis en innovatieve en kwalitatieve producten. Kappa Data geeft prioriteit aan een duurzame relatie met haar klanten en wordt hiervoor beloond met meerdere prijzen.Jobsrss

 

By registering to this newsletter, I am allowing the publishers the right to use my information for networking purposes, to receive further information leading up to events, to receive post events information from the events actors & speakers, for follow-up emails and for my picture to be taken during the events..