Nieuwe Unisys Secure Private Cloud oplossing maakt beheer en beveiliging van cloud eenvoudig

Unisys introduceert een nieuwe versie van zijn Secure Private Cloud oplossing voor organisaties en cloud service providers. Deze nieuwe release combineert verbeterde functionaliteiten voor automatisch cloud-beheer met de beveiligingssoftware van Unisys Stealth cybersecurity.

post-image-3

“Organisaties kiezen voor cloud computing omwille van drie belangrijke factoren: een vereenvoudigd beheer, lagere verbruikskosten en een verbeterde beveiliging”, verklaart Rod Sapp, vice-president Data Center Transformation en Outsourcing bij Unisys. ”Met de nieuwe Secure Private Cloud, kunnen klanten op beide oren slapen. Ze kunnen cloud provisioning nog meer vereenvoudigen, de operationele kost kan naar beneden en dit alles zonder zich zorgen te moeten maken over de bescherming van hun cruciale informatie.”

Beveiliging en beheer hand in hand

Unisys Secure Private Cloud integreert een gevirtualiseerde versie van Unisys’ cybersecurity software Stealth Solution for Network voor het automatiseren en vereenvoudigen van beveiliging terwijl het provisioning van virtuele resources in de cloud mogelijk maakt. Via Secure Private Cloud kan met deze functionaliteit automatisch een geïntegreerde security infrastructuur gecreëerd worden voor iedere virtuele machine.

De verbeterde beveiliging van de nieuwe Unisys Secure Private Cloud Solution zorgt ervoor dat applicaties en data - die zijn gerealiseerd door de user-provisioned virtuele machine - niet te zien zijn op het netwerk of dus niet toegankelijk zijn voor onbevoegden, intern of extern.

De oplossing biedt organisaties tevens het voordeel van een multi-tenant benadering in de cloud wat hen in staat stelt het aantal groepen van gebruikers (communities) die dezelfde cloud delen, te verhogen. Dit leidt tot schaalvoordeel en een betere efficiëntie in het gebruik van de infrastructuur.

Groepen van gebruikers die zijn gelinkt aan bepaalde virtuele machines (zogenaamde communities of interest) kunnen immers dezelfde cloud delen en tegelijkertijd zeker zijn dat de informatie van de ene groep niet toegankelijk is voor de andere. Andere gebruikers zijn dan weer lid van meerdere groepen en kunnen, mits de toestemming, de informatie bekijken van meerdere communities.

Andere kenmerken van Secure Private Cloud:

- Organisaties kunnen kiezen om Secure Private Cloud te implementeren als een ‘special-purpose’ cloud of te integreren in een hybriede cloud omgeving.
- De oplossing is “Vblock Ready” en dus beschikbaar op VCE Vblock Systems.
- Met het Dashboard beschikken administrators over slechts één, geïntegreerde management tool voor het beheer van alle cloud resources.
- De Usage Monitoring en Chargeback capaciteiten monitoren en rapporteren over het gebruik van zowel fysieke als virtuele cloud resources en bieden de mogelijkheid resources terug te plaatsen.

Show More
Back to top button