• Publié le 23-04-2018

Dit gevaar ondermijnt de bedrijven

Dit gevaar ondermijnt de bedrijvenDe IT-verantwoordelijke zijn niet in staat om de helft van het netwerkverkeer binnen hun bedrijf te identificeren. Een onrustwekkende realiteit die hun beveiliging ernstig zou bedreigen, aldus een recent onderzoek uitgevoerd door Sophos.De resultaten van "Secrets of Network Firewalls", een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door de specialist in netwerkbeveiliging Sophos, tonen aan dat de IT-verantwoordelijken niet in staat zijn om 45% van het netwerkverkeer binnen hun bedrijf te identificeren. Erger nog: bijna één verantwoordelijke op vier slaagt er niet in om 70% van zijn netwerkverkeer te identificeren!

Maar zonder de mogelijkheid om te weten wat de reële activiteiten op hun netwerk zijn, kunnen de IT-verantwoordelijken geen ransomware opsporen, onbekende malware, eventuele inbreuken op data, geavanceerde dreigingen of mogelijk kwaadwillende applicaties en gebruikers zonder scrupules.

Het onderzoek toont tevens aan dat de netwerkfirewalls met signatuur-gebaseerde detectie niet in staat zijn om een afdoende zicht te bieden op het verkeer van toepassingen, omwille van verschillende factoren, zoals het toenemend gebruik van versleuteling, de browser-emulatie en geavanceerde evasieve technieken.

"Als u geen globaal overzicht van uw netwerk kunt hebben, zal u nooit zeker kunnen zijn dat uw bedrijf goed beschermd is tegen bedreigingen. IT-professionals zijn al veel te lang bezig `op zicht te sturen`, en de cybercriminelen profiteren daarvan", aldus Dan Schiappa, Senior Vice President & General Manager Products bij Sophos.