• Publié le 17-04-2018

Atos onthult een grote doorbraak op vlak van artificial intelligence

Atos onthult een grote doorbraak op vlak van artificial intelligenceDe onderzoekers van het Atos Quantum Laboratorium melden een wereldprimeur op vlak van quantum computing. Een doorbraak die de optimalisering mogelijk moet maken van algoritmes met betrekking tot toepassingen die artificiële intelligentie bevatten.In het kader van de vierde bijeenkomst van de Wetenschappelijke Raad van het Atos Quantum programma heeft de gigant in digitale diensten in wereldpremière de "Atos Quantum Learning Machine" voorgesteld die nu fysieke Qubits kan simuleren.

Concreet zijn de wetenschappers van het Atos Quantum Laboratorium erin geslaagd om "quantumruis" te modelleren, een innovatie die gebruikers van de Atos QLM moet toelaten om hun algoritmes op het gebied van Big Data en het Internet of Things te optimaliseren.

De innovatie zou ook verdere vooruitgang in deep learning en artificial intelligence moeten bevorderen op uiteenlopende domeinen zoals farmaceutica of nieuwe materialen. Om op die onderwerpen vooruitgang te boeken wil Atos ook verschillende partnerschappen opzetten met onderzoekscentra en universiteiten uit de hele wereld.

Deze mijlpaal wordt door de Wetenschappelijke Raad van Atos Quantum geprezen als "een cruciale stap voorwaarts op vlak van toepassingen rond artificiële intelligentie".