• Publié le 29-03-2018

De Belg is verslaafd aan eSport

De Belg is verslaafd aan eSportEen onderzoek, uitgevoerd door PayPal, wijst op een groeiende populariteit van sportgames bij het Belgisch publiek. Een markt die twee keer sneller zou moeten groeien dan in de andere Europese landen. Een analyse.Met bijna 27 miljoen kijkers en een marktwaarde van meer dan 250 miljoen dollar, is de Europese markt van de eSport zich zeer snel aan het ontwikkelen.

De Belgische markt van elekronische sport blijft echter niet achter, want die genereerde niet minder dan 3 miljoen dollar in 2017, aldus een onderzoek van PayPal, uitgevoerd met SuperData. Een markt die trouwens in 2018 een stijging zou moeten kennen van meer dan 20%.

Dit onderzoek, dat betrekking heeft op verschillende games in 20 Europese landen, toont de evoluties aan van de Europese eSport-markt in 2017 en maakt een prognose van de industrie van real time online videogames voor de volgende twee jaar.

Het onderzoek toont aan dat de markt van de eSport in Europa in de volgende jaren zijn toppunt zal bereikt hebben, maar dat de Belgische markt sterk zal blijven groeien.

Volgens de prognoses zal het Europese publiek voor eSport met 13% stijgen dit jaar, en met 7% in 2019. Daartegenover zou het Belgisch publiek twee keer sneller moeten groeien, om dit jaar 28% groei te bereiken, en vervolgens 19% in 2019.

Momenteel zijn Rusland, Zweden en Denemarken de Europese landen waar eSport het meeste succes heeft. Met een markt die meer dan 3 miljoen dollar vertegenwoordigt, staat de Belgische markt op de 13e plaats bij alle markten in Europa.