Dell Technologies onthult nieuwe wapens om cyberaanvallen “intelligent” tegen te gaan

De IT-gigant heeft een multi-cloud gegevensbeschermingsoplossing en geavanceerde technologieën onthuld om cyberaanvallen tegen te gaan.

post-image-3
Uit de laatste editie van de Dell Global Data Protection Index blijkt dat 75% van de bedrijven vindt dat hun maatregelen voor gegevensbescherming ontoereikend zijn tegen ransomware. Diezelfde bedrijven zijn sceptisch over hun vermogen om te herstellen van een cyberaanval. 

Tegen deze achtergrond breidt Dell zijn portfolio van beschermingsoplossingen voor bedrijven uit met “Dell PowerProtect” om hun gegevens beter te beschermen op locatie, in de publieke cloud en aan de rand.
“Terwijl data exponentieel groeit, stelt generatieve AI bedrijven in staat om processen te stroomlijnen, besluitvorming te versnellen en innovatie te stimuleren, maar het vergroot ook het aanvalsoppervlak”, zegt Arthur Lewis, President, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. 

De nieuwe Dell PowerProtect Data Domain DD9410 en DD9910 systemen, ontworpen voor grote ondernemingen, bieden een aantal voordelen, waaronder 38% snellere back-up en 44% sneller herstel.
Ze bieden ook een grotere efficiëntie dankzij een 11% lager energieverbruik en 65x deduplicatie, boven de marktstandaard. En een schaalbare capaciteit van 1,5 PB voor één appliance.
 
“Bedrijven zijn voortdurend alert op toenemende cyberbedreigingen”, zegt Phil Goodwin, Vice President of Research bij IDC. 
Daarom “ondersteunt Dell's portfolio van oplossingen voor gegevensbescherming vele best practices op het gebied van gegevensbescherming om bedrijven te helpen hun infrastructuren te moderniseren. Met belangrijke optimalisaties op het gebied van gegevensback-up en -herstel verwachten we dat de nieuwste PowerProtect Data Domain-appliances een belangrijk onderdeel zullen blijven van kritieke gegevensbescherming en cyberherstel.”
 
Productiviteitswinst dankzij geïntegreerde generatieve AI
 
Met de introductie van Dell APEX Backup Services AI, een geïntegreerde GenAI copilot voor back-up en recovery, kunnen klanten hun beschermingsprocessen stroomlijnen. 
“De geautomatiseerde copilot komt tegemoet aan de groeiende vraag naar GenAI-databescherming, zoals blijkt uit de 52% van de respondenten van de GDPI-enquête, die GenAI zien als een manier om het cyberbeveiligingsbeleid in de onderneming te verbeteren”, legt het bedrijf uit.

Met andere woorden, de mogelijkheden van de oplossing stellen gebruikers in staat om gepersonaliseerde rapporten in realtime te genereren, vervolgvragen te stellen om rapportvariabelen te verfijnen en rekening te houden met door AI gegenereerde suggesties om fouten in back-ups te verhelpen.
 
De virtuele agent maakt het ook mogelijk om het back-up- en beveiligingsbeleid van het bedrijf te begrijpen en te optimaliseren dankzij ondersteunde probleemoplossing in de vorm van schriftelijke aanwijzingen, analyselogboeken en foutmeldingen.
 
Tot slot vereenvoudigt de co-piloot administratieve handelingen, zoals het aanmaken van nieuw back-upbeleid of het triggeren van nieuwe back-ups voor specifieke workloads.
 
“Storage Direct Protection” voor efficiënter gegevensherstel
 
De functie “Storage Direct Protection” van de Dell PowerProtect Data Manager oplossing maakt native integratie met de Dell PowerMax storageoplossing mogelijk om snel, efficiënt en veilig back-ups te maken en gegevens te herstellen.
Meer specifiek maakt deze functie een snelle back-up en restore van meerdere storage-arrays mogelijk, met een capaciteit van 46 TB/u per back-up5 en 21 TB/u per restore.
Betere gegevensbescherming door volledig herstel van het oorspronkelijke of vervangende PowerMax-systeem.
Of vereenvoudig administratieve bewerkingen, van het maken van nieuwe back-upbeleidslijnen tot het triggeren van nieuwe back-ups van specifieke werklasten.

Dell PowerProtect Data Domain en Dell APEX Backup Services AI zijn wereldwijd beschikbaar.
Storage Direct Protection voor PowerMax wordt verwacht in Q3 2024.
 
 
Show More
Back to top button