Zoom versterkt privacybescherming voor gebruikers

Het videoconferentieplatform heeft een nieuwe standaard gezet voor het waarborgen van de privacy van Europese gebruikers. Naast de introductie van een diagnostische dataviewer voor telemetriegegevens zijn er belangrijke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.

post-image-3
Zoom heeft zijn privacybeleid aangepast en de beveiligingsnormen aangescherpt door samen te werken met de IT-coöperatie van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. 

Volgens het bedrijf zijn er belangrijke privacy- en beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om te voldoen aan de EU-privacynormen (DPIA 2022).

Met name de hoeveelheid persoonsgegevens die uitsluitend in de EU worden verwerkt, is aanzienlijk toegenomen. Als gevolg hiervan kunnen de commerciële en educatieve klanten van Zoom nu profiteren van deze verbetering.

De introductie van een nieuw portaal in 2023 stelt beheerders in staat om toegang te vragen tot persoonlijke gegevens met behulp van een self-service tool. Eind 2024 kunnen eindgebruikers ook zelf een verzoek om toegang tot gegevens indienen. Dit maakt de tool intuïtiever en transparanter.
"Door een overzicht te bieden van de bewaartermijnen van gegevens bevordert Zoom de transparantie door gebruikers een beter inzicht te geven in de manier waarop hun gegevens worden beheerd en beschermd.

Tegelijkertijd eist Zoom nu van alle verwerkers en hun eigen verwerkers dat ze voldoen aan de contractuele verplichtingen onder de Data Processing Agreement (DPA), inclusief Standard Contractual Clauses (SCC's), voor verdere en internationale overdrachten.

Andere updates zijn meer transparantie over diagnostische gegevens en verbeterde Europese ondersteuning (alle informatie uit ondersteuningsgesprekken tijdens kantooruren wordt binnen de EER door lokaal personeel afgehandeld). 

Het bedrijf zei ook dat het in de eerste helft van 2024 een diagnostische gegevensviewer voor telemetriegegevens zal lanceren. 
In de tweede helft van 2024 zullen oplossingen voor directe gegevenstoegang en privacytools worden ontwikkeld.
 
Show More
Back to top button