Cisco lanceert revolutionaire beveiligingsarchitectuur

Het IT-bedrijf onthulde onlangs Cisco Hypershield, een oplossing die dankzij AI bescherming biedt tegen nieuw ontdekte kwetsbaarheden zonder patching.

post-image-3
Cisco heeft een revolutionaire oplossing onthuld die bedrijven beschermt tegen nieuw ontdekte kwetsbaarheden. Kwetsbaarheden die steeds vaker worden misbruikt door cybercriminelen. 

De Cisco Hypershield-oplossing is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en blokkeert "indringers" nu binnen enkele minuten. 
"Het virtuele schild blijft automatisch actief totdat de kwetsbaarheden zijn gepatcht. Daarnaast houdt Hypershield verdachte zijwaartse bewegingen onmiddellijk tegen", legt het bedrijf uit.
Met andere woorden, het is de moderne beveiligingsstrategie die datacenters, clouds en IT-infrastructuur vandaag de dag nodig hebben om AI en andere IT-stromen te beschermen.

Volgens het bedrijf wordt de tijd tussen de melding van een nieuwe kwetsbaarheid en de uitbuiting ervan door cybercriminelen steeds korter, terwijl het gemiddeld 49 dagen duurt voordat kwetsbaarheden worden gepatcht.
 "Cisco Hypershield is een van de belangrijkste innovaties op het gebied van cyberbeveiliging in onze geschiedenis", zegt Chuck Robbins, CEO van Cisco. 
"We combineren ons leiderschap in verkeers- en datamanagement met onze expertise in beveiliging, infrastructuur en observeerbaarheid. We bevinden ons in een unieke positie om onze klanten te helpen de kracht van AI te benutten.
 

Concreet beschermt Cisco Hypershield in enkele minuten nieuw ontdekte kwetsbaarheden tegen uitbuiting. 
Netwerken en toepassingen worden autonoom gesegmenteerd om zogenaamde laterale bewegingen tussen toepassingen of datacenterzones onmiddellijk te stoppen.

De nieuwe beveiligingsarchitectuur vereenvoudigt niet alleen de beveiliging van datacenters en clouds aanzienlijk, maar ook die van applicaties en apparaten. Dit geeft beveiligingsteams een voorsprong op cyberaanvallers.

Jeetu Patel, general manager of security and collaboration bij Cisco, zegt: "AI stelt ons in staat om de rol van het datacenter opnieuw uit te vinden - hoe het verbonden is, maar vooral hoe het beveiligd is. AI transformeert de manier waarop we tegenwoordig moderne software gebruiken en beschermen. 

De nieuwe Cisco Hypershield-beveiligingsarchitectuur is gebaseerd op technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor hyperscale clouds. Vandaag maakt Cisco het beschikbaar voor IT-teams in bedrijven van elke omvang. Bedrijven kunnen zich nu snel beschermen: in hun datacenters, in private of publieke clouds, of op servers of virtuele machines, etc.
 
"Cisco Hypershield maakt van elke netwerkpoort en elke server een krachtig beveiligingsplatform. Het stelt bedrijven in staat om zeer snel exploits te blokkeren - die cybercriminelen meestal gebruiken om nieuw ontdekte kwetsbaarheden uit te buiten - en verdachte bewegingen tussen applicaties of datacenterzones te stoppen", voegt Steven De Ruyver, Area Sales Manager Belux bij Cisco, toe.

Een oplossing die 3 grote cyberbeveiligingsuitdagingen oplost 
 
Gedistribueerde bescherming tegen exploits: volgens Talos, Cisco's organisatie voor cyberbedreigingen, worden er elke dag tot 100 nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in hardware en software. Cybercriminelen zijn op zoek naar manieren om ze te misbruiken, vaak sneller dan beveiligingsteams ze kunnen patchen. Hypershield biedt bedrijven bescherming in enkele minuten met behulp van AI. De oplossing test onmiddellijk en past compensatiecontroles toe op alle beveiligingspunten.
Autonome segmentatie: om de laterale bewegingen van aanvallers die het netwerk zijn binnengedrongen te stoppen. Cisco Hypershield bewaakt en segmenteert het netwerk voortdurend autonoom, zelfs in grote en complexe omgevingen. De nieuwe oplossing is in staat om voortdurend te leren over het gedrag en verkeer van applicaties en het beveiligingsbeleid voortdurend aan te passen aan nieuwe gewoonten. Het is een revolutionaire nieuwe aanpak.

Zelf beschikbare upgrades: Cisco Hypershield automatiseert het tijdrovende proces van het testen en implementeren van beschikbare upgrades door het gebruik van digitale tweelingen. Het nieuwe systeem test upgrades automatisch tegen de specifieke combinatie van verkeer, beleid en functionaliteit van de klant en past de upgrades vervolgens toe zonder enige verstoring.
 
"Dankzij AI kunnen hackers patches analyseren en kwetsbaarheden in recordtijd uitbuiten. Het is duidelijk dat het patchingproces deze versnelling niet kan bijhouden. Tools zoals Cisco Hypershield zijn nodig om steeds geavanceerdere cyberaanvallers te bestrijden", zegt Frank Dickson, vice president van de Security and Trust Group bij IDC.
 
Hoe werkt Cisco Hypershield?
 
Cisco herdefinieert de traditionele netwerkbeveiliging volledig en past geavanceerde beveiligingscontroles toe op drie niveaus: in software, in virtuele machines en op netwerkapparaten en servers. 
"Cisco Hypershield dekt alle clouds en maakt gebruik van intelligente hardwarechips (DPU's of Data Processing Units) die ook worden aangetroffen in high-performance computing en publieke clouds. Hierdoor wordt de reikwijdte van de oplossing aanzienlijk vergroot en kan het gedrag van applicaties en het netwerk overal worden geanalyseerd en gecorrigeerd. Daarnaast maakt het systeem gebruik van AI-modellen om autonoom te werken en continu te leren. Hypershield is gebaseerd op Cisco's intensieve samenwerking met NVIDIA.
 
Voor de ontwikkeling van Hypershield maakte Cisco ook gebruik van open-source technologie van het Zwitserse bedrijf Isovalent, waarvan Cisco net de overname heeft afgerond. 
Isovalent heeft een netwerk- en beveiligingsoplossing voor cloud-native applicaties ontwikkeld die door de meeste publieke cloudproviders wordt gebruikt. De toepassing is gebaseerd op de opensourcetechnologie eBPF (of Extended Berkeley Packet Filter), die de inspectie van datapakketten en de bewaking van de applicatiebeveiliging vergemakkelijkt.
 
Met deze overname vergroot Cisco opnieuw de digitale observeerbaarheid van ondernemingen en draagt het bij aan zijn visie om geavanceerde bescherming te bieden tegen opkomende cyberbedreigingen in cloudomgevingen, applicaties en IT-workloads. Met de overname van Splunk verbetert Cisco ook de zichtbaarheid van zijn klanten in hun digitale activiteiten.
 
Cisco Hypershield zal in augustus 2024 beschikbaar zijn. 
 
 
Show More
Back to top button