Dell Technologies onthult een multi-cloud opslagaanbod ontworpen voor AI

Het IT-bedrijf heeft "Dell APEX File Storage for Microsoft Azure" onthuld, een nieuw aanbod dat is ontworpen om de kloof tussen cloud-opslag en AI-gebaseerde analyses te overbruggen.

post-image-3
De nieuwe oplossing van Dell Technologies is gebaseerd op "PowerScale OneFS", een krachtige scale-out oplossing voor bestandsopslag die wereldwijd door meer dan 16.000 klanten wordt gebruikt. 

De integratie van de kracht van PowerScale OneFS met de Azure cloud moet de klanten van het bedrijf in staat stellen om hun data efficiënter te consolideren en te beheren. 
"Met deze oplossing kunnen ze hun opslagkosten verlagen en tegelijkertijd de bescherming en beveiliging van hun gegevens optimaliseren. Bovendien kunnen gebruikers optimaal profiteren van cloud-native AI-tools om sneller informatie te verkrijgen", legt het bedrijf uit. 

Met deze nieuwe oplossing moeten gebruikers profiteren van de meest geavanceerde bestandsopslagmogelijkheden die beschikbaar zijn op Azure.
"Om te innoveren met toepassingen zoals kunstmatige intelligentie (AI), moet een opslagoplossing schaalbaar en high-performance zijn. Klanten moeten toegang hebben tot hun gegevens, waar deze ook zijn opgeslagen. 
In tegenstelling tot de oplossingen in silo's en gefragmenteerde infrastructuren die doorgaans worden geassocieerd met AI, biedt Dell APEX File Storage for Azure naadloze integratie van krachtige opslagmogelijkheden die kunnen worden ingezet op Microsoft Azure. Dankzij native replicatie is het eenvoudig om gegevens van on-premises naar de cloud te verplaatsen zonder de storagearchitectuur opnieuw te ontwerpen. Alle enterprise-class functies van PowerScale OneFS zijn toegankelijk in de cloud," legt het bedrijf uit.
 
De scale-out architectuur van deze nieuwste APEX oplossing ondersteunt bijvoorbeeld tot 18 nodes en 5,6 Pio (petabytes) in één naamruimte. Dell APEX File Storage for Microsoft Azure verschilt van Azure NetApp Files door het aanbod.

Het biedt ook de volgende voordelen

Vereenvoudiging door "multi-cloud by design": deze aanpak vergemakkelijkt multi-cloud implementatie door een consistente gebruikerservaring te bieden op locatie en in de cloud. Geautomatiseerde replicatietools maken efficiënt beheer mogelijk zonder dat de onderliggende opslag in de cloud hoeft te worden gewijzigd.
 
Ongeëvenaarde flexibiliteit: de oplossing beheert op effectieve wijze de constante evolutie van werklasten en steeds grotere datasets dankzij de hoogwaardige dataservices van OneFS en de schaalbare capaciteit tot 5,6 Pio.
 
Databeheer: de oplossing biedt de mogelijkheid om native AI-tools te gebruiken om complexe workloads uit te voeren, terwijl volledige controle over de data gewaarborgd blijft.
 
De snelle evolutie van digitale technologieën vereist de inzet van multi-cloudstrategieën. In dit proces markeert de strategische samenwerking van Dell met Microsoft een belangrijke mijlpaal, waarbij klanten de vrijheid krijgen om hun data optimaal op te slaan en te verwerken voor AI-gebruikscases. Met APEX File Storage for Azure bevestigt Dell zijn commitment om bedrijven te helpen innoveren om baanbrekende resultaten te behalen met AI.
 
Show More
Back to top button