Cognizant en Google Cloud versnellen productiviteit ontwikkelaars

De twee bedrijven breiden hun samenwerking uit om de leveringscyclus van software te verbeteren en de productiviteit van ontwikkelaars te versnellen. Gemini voor Google Cloud gebruikt om softwareontwikkeling te versnellen.?? Cognizant investeert 1 miljard dollar in generatieve AI over een periode van drie jaar.

post-image-3
Cognizant zal Gemini for Google Cloud op twee manieren inzetten. Ten eerste zullen medewerkers van Cognizant getraind worden in het gebruik van Gemini als softwareontwikkelingstool. 

Ten tweede zal het bedrijf de geavanceerde functionaliteit van Gemini integreren in haar interne activiteiten en platformen. Met Gemini for Google Cloud kunnen ontwikkelaars van Cognizant sneller en efficiënter regels code schrijven, testen en implementeren, waardoor de betrouwbaarheid en efficiëntie van het bouwen en beheren van klantapplicaties verbetert. 

"Softwareontwikkeling is een van de gebieden die het meest zal profiteren van generatieve AI die de manier waarop we werken herdefinieert", zegt Ravi Kumar S, CEO van Cognizant. 
"Cognizant heeft toegezegd om 1 miljard dollar te investeren in generatieve AI over een periode van drie jaar. Wij geloven dat het een krachtig hulpmiddel is om het menselijk potentieel te vergroten. Onze samenwerking met Google Cloud staat aan de basis van deze toewijding en de realisatie van deze visie." 

Door dit partnerschap maken Cognizant en Google Cloud gebruik van Gemini om een breed scala aan voordelen te bieden aan zakelijke klanten in verschillende branches. In het bijzonder zullen klanten worden ondersteund om snel applicaties te bouwen, code grondig te testen en snel problemen op te lossen om de prestaties te optimaliseren gedurende de gehele levenscyclus van de softwarelevering. 

In de komende 12 maanden zal Cognizant investeren in het opleiden van meer dan 70.000 werknemers in verschillende rollen voor het AI-aanbod van Google Cloud. 
Dit maakt deel uit van het Synapse-initiatief van het bedrijf, dat als doel heeft om tegen 2026 wereldwijd een miljoen mensen om te scholen. 
Daarnaast integreert Cognizant Gemini in zijn suite van geautomatiseerde platforms, te beginnen met het onlangs aangekondigde Cognizant Flowsource-platform voor ontwikkelaars. 

?"Generatieve AI heeft de potentie om elke fase van de software delivery lifecycle drastisch te verbeteren door ontwikkelaars te helpen snel code te genereren, problemen op te lossen en processen te automatiseren", vat Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, samen. 
"Door personeel op te leiden in Gemini voor Google Cloud kan Cognizant de snelheid en kwaliteit van softwareontwikkelingsprojecten voor gezamenlijke klanten verbeteren." 

 
 
Show More
Back to top button