Wanneer drones voor beveiliging zorgen bij G4S

Het gespecialiseerde beveiligings- en bewakingsbedrijf gebruikt indoor drones voor beveiliging, monitoring, inspectie en onderhoud. Dankzij AI-technologie kan de navigatie worden verfijnd en kunnen essentiële terugkerende taken worden uitgevoerd. Uitleg.

post-image-3
Autonome drones zijn niet langer sciencefiction. Ze hebben hun nut al lang bewezen op het gebied van beveiliging, meestal buitenshuis.
De nieuwe Tando drone gaat echter nog een stap verder, want dankzij zijn geavanceerde technologie kan hij allerlei taken uitvoeren in binnenomgevingen. En volledig autonoom. Het maakt niet uit waar, wanneer of hoe lang! 

G4S beschrijft Tando als "de eerste volledig autonome indoor drone voor beveiliging, monitoring, inspectie en onderhoud". Het apparaat gebruikt AI-technologie om te navigeren en terugkerende taken uit te voeren, zoals patrouilleren naar fouten en gevaren die een menselijke operator op afstand kan bevestigen. 

Meer specifiek bestaat het Tando platform uit een of meer drones, een of meer Always-on docking Tiles en een Control Bridge in de controlekamer. 
"De drone is als het ware je 'ogen in de lucht'. Met behulp van intelligente cartografie en navigatie verzamelt hij cruciale gegevens binnenin. En dat 24 uur per dag, met volledige visuele en thermische dekking", legt het beveiligingsbedrijf uit.

Het Control Bridge-systeem voegt de gegevens samen, analyseert ze in realtime en activeert verschillende acties, afhankelijk van de gedetecteerde situatie. 
Met andere woorden, het is in staat om gegevens te verzamelen, te interpreteren en te reageren. Het belangrijkste voordeel is de totale autonomie. Het werkt niet alleen afschrikwekkend, maar voorkomt ook valse alarmen.

"Het systeem biedt grote voordelen voor iedereen die repetitieve taken wil delegeren aan een betrouwbare technologie. Naast intelligente beveiliging is de drone ontworpen voor routinecontroles, inspecties, monitoring, onderhoud enzovoort. Hoewel hij (nog) geen deuren opent, kan hij in elke open binnenomgeving vliegen (hallen, kantoortuinen, logistieke centra, datacenters, commerciële ruimtes, etc.) om 24/7 visuele en thermische dekking te bieden.

De installatie is compatibel met andere beveiligingssystemen en upgrades zijn plug&play.
 
Show More
Back to top button